glutenvrije granola met aardbeienjam

Glutenvrije granola met aardbeienjam

Een heerlijke home made glutenvrije granola met aardbeienjam van chia zaad. Makkelijk om zelf te maken voor ontbijt maar ook heel leuk als nagerecht. Het ligt er maar net aan hoe je het gerecht opmaakt. In een glas zoals op de foto kan je het ook als nagerecht serveren. Voor een gezond een voedzaam ontbijt doe je alle ingrediënten in een kom of diep bord.

In de video laat ik je zien hoe je deze glutenvrij granola met aardbeienjam zelf kan maken.
Heb je zelf geen tijd om te koken kan je altijd je maaltijden bestellen.

Ingrediënten

200 gr gemengde noten en zaden. Zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaad, goij bessen, amandelen, walnoten, pecannoten, pistache noten
2 el kokos rasp
olijfolie
30 ml ahorn siroop
1 tl zout
38 gr  gedroogd fruit. Zoals mulberries, dadels, vijgen, rozijnen, cranberries en abrikozen, fijn gehakt

Verwarm de oven voor op 175° C

Meng alles, behalve het gedroogde fruit,  goed door elkaar in een kom.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het noten zaden mengel over de bakplaat. Bak 18-20 minuten of tot alles goud bruin is. Elke 10 minuten even roeren

Snij ondertussen het gedroogde fruit in kleine stukjes in een keukenmachine.

Haal de noten uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Meng het gedroogde fruit erdoor heen en laat volledig afkoelen.

Je kan de granola 2 weken bewaren in een afgesloten bak of bewaar het in de vriezer.

Aardbeienjam met chiazaad

500 gram aardbeien, schoongemaakt en kroontjes verwijderd
4 eetlelpels verse sinaasappelsap
1 el chiazaad
1-2 el ahorn siroop
2-4 druppels Wild Orange dōTERRA

 

Snij de aardbeien in stukjes. Doe ze in een steelpan samen met het sinaasappelsap. Zet op een middelhoog vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Maal de aardbeien eventueel glad met een stamper of in de blender. Voeg de chia zaad, en vanille extract en agave siroop toe en laat nog 5 – 10  minuten koken totdat het dik wordt. Zodra het afkoelt dikt het nog iets in. Voeg 2 druppels wild orange toe.

Bewaar de jam in een glazen pot.

 

Kijk de video hoe de glutenvrije granola maak en hoe je hem kan serveren. Ik gebruik hier Griekse yoghurt, als je kokos yoghurt gebruikt is het een paleo en vegan ontbijt.

 

Kijk op het menu voor afhaalmaaltijden. Je kunt nu ook lunch en ontbijt bestellen bij Sandra Kookt Glutenvrij. Elke week is er een nieuw menu!

 

Als je dit recept gemaakt hebt tag me dan op Instagram  @sandrakooktglutenvrij en Facebook

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *